MENIU

Prima victimă identificată a "infernului" din Londra: a vorbit două ore pe telefon cu un prieten...

Victima incendiului din Londra

Un refugiat în vârstă de 23 de ani care a fugit de războiul din Siria este prima persoană identificată printre victimele incendiului de la Grenfell Tower din vestul Londrei, în care şi-au pierdut viaţa 30 persoane conform unui bilanţ provizoriu oferit de poliţia britanică.

Zeci de apeluri au fost lansate în presă şi pe reţelele sociale pentru găsirea persoanelor dispărute, numărul acestora ridicându-se la 70, conform mass-mediei britanice.

Moartea lui Mohammed Alhajali, un refugiat sirian de 23 de ani, a fost confirmată de o asociaţie de sprijin pentru Siria. Tânărul era student la inginerie civilă la Universitatea de Vest din Londra. El locuia la etajul 14 al turnului, împreună cu fratele său, care a scăpat din incendiu şi este internat în spital.

"Mohammed a vorbit la telefon timp de două ore cu un prieten din Siria, aşteptând să fie salvat. Când focul a ajuns la etajul 14 la care locuia, Mohammed şi-a luat la revedere de la prietenul său, spunându-i că focul a ajuns la el. El l-a rugat pe prietenul său să transmită un mesaj familiei sale", a afirmat organizaţia Campania de Solidaritate cu Siria, citată de Agerpres.

Omar, fratele mai mare al lui Mohammed care se afla şi el în apartament când a izbucnit incendiul, a reuşit să supravieţuiască. Omar a părăsit apartamentul şi a reuşit să fie salvat de pompieri, însă în fuga sa l-a pierdut pe Mohammed care a urcat din nou scările şi s-a întors în locuinţă.

Numeroşi copii se numără printre persoanele dispărute, între care Jessica Urbano, în vârstă de 12 ani. Pentru a încerca să o găsească, mătuşa ei a lansat un apel pe reţelele sociale şi a postat o fotografie a fetei care locuia la etajul 20 al turnului.

Un băieţel de 5 ani, pe nume Isaac, este în continuare căutat de rudele sale, care au postat mai multe mesaje pe Facebook.

Printre persoanele dispărute se numără şi doi cetăţeni italieni. Ministerul de Externe italian a confirmat dispariţia acestui cuplu de arhitecţi care s-au mutat la Londra în urmă cu trei luni din motive profesionale. Potrivit presei locale, este vorba despre Marco Gottardi şi Gloria Trevisan, ambii în vârstă de 27 de ani.

Mai multe articole despre:
incendiu londra