MENIU

Prima victimă a războiului tehnologic americano-chinez: Șeful aplicației TikTok demisionează din funcție

Prima victimă a războiului tehnologic americano-chinez: Șeful aplicației TikTok demisionează din funcție

CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, a demisionat din funcție ca urmare a presiunilor președintelui american Donald Trump asupra celebrei aplicații video chinezești, relatează Ziare.com, potrivit CNN Business.

"În ultimele săptămâni, în care mediul politic s-a schimbat brusc, m-am gândit mult la ceea ce cer schimbările structurale ale companiei și la ce înseamnă acest lucru în privința rolului pe care l-am acceptat", anunța Mayer într-o notă internă obținută de CNN Business.

"În acest context și având în vedere că așteptăm să ajungem la o soluție foarte curând, am vrut să vă anunț cu sufletul greu pe toți caă am hotărât să părăsesc compania", scria CEO-ul TikTok.

Anunțul său vine la doar patru luni după ce a fost adus la conducerea companiei care a produs aplicația, aceasta fiind prima aplicație a  unei companii chineze care se bucură de popularitate în Occident.

Pe lângă funcția de CEO, Mayer deținea și functia de director de operatuni (COO) la ByteDance, compania-mama a TikTok.

Până să accepte funcțiile oferite de TikTok, Mayer a deținut postul de director executiv la Disney.

"Considerăm că dinamica politică din ultimele luni a schimbat semnificativ rolul lui Kevin și îi respectăm întru totul decizia", a anunțat într-un comunicat de presă un purtator de cuvânt al TikTok.

În prezent, TikTok se află în postura de a-și regândi structura, și asta înainte ca președintele SUA, Donald Trump, să îndemne, printr-un ordin executiv, la interzicea aplicației în Statele Unite.

The Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit la începutul lui iulie ca ByteDance intentionează saămute sediul central al aplicației video în afara Chinei sau să înființeze un nou Consiliu de Administrație pentru a distanța aplicația de China.

Potrivit decretelor lui Trump, TikTok reprezintă o amenințare la adresa securități naționale, pentru că aplicația colectează numeroase date de la utilizatori, care "riscă să permita Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) accesul la informatii personale și exclusive ale americanilor".

Atacurile asupra TikTok fac parte dintr-un război tehnologic americano-chinez, care vizează și alte aplicații și companii în domeniul tehnologiei chineze precum WeChat a Tencent și Huawei, mai arată sursa citată.

 
 
 
Mai multe articole despre:
tiktok demisie ceo tiktok