MENIU

Prima victimă a cardului de sănătate: O femeie a făcut o criză de epilepsie la coadă la CASMB

<p>Vestă bună: Cum se simte copilul de 7 ani operat fară acordul părinţilor</p>

Cardul de sănătate a făcut prima victimă. O femeie din Bucureşti, care suferă de epilepsie, a avut o criză în timp ce aştepta astăzi la rând să îşi ridice cardul de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti

O femeie de 42 de ani, din Bucureşti, care suferă de epilepsie a leşinat în timp ce aştepta astăzi la rând să îşi ridice cardul de sănătate de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Medicii Casei i-au acordat imediat îngrijiri medicale, iar la ora actuală, femeia este în afara oricărui pericol.

Aceasta aştepta la rând la CASMB pentru că nu a primit cardul de sănătate, iar medicul ei de familie a refuzat să îi elibereze o reţetă fără acest document.

Femeia şi-a reclamat medicul de familie, întrucât reprezentanţii Casei i-au spus că este ilegal ce a făcut.

"Nu este vorba de rea voinţa medicilor"

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacineţilor (ANPP) a afirmat pentru Realitatea Tv că principala problemă este reprezentată de lipsa de comunicare.

"Foarte multe persoane vin să îşi facă analize la începutul lunii pentru că ştiu că doar în această perioadă mai găsesc fonduri pentru analize gratuite", a spus acesta.

Acesta a mai precizat că CNAS a comunicat prin intermediul presei, însă nu toţi medicii se uită la televizor şi nici nu citesc Monitorul Oficial.

"Nu este vorba de rea voinţa medicilor. Ei aveau informaţii că nu li se decontează acele consultaţii oferite fără cardul de sănătate", a continuat preşedintele ANPP.

"Lipsa de informare a dus la toate aceste probleme", a completat acesta.

Chiar dacă atât reprezentanţii Ministerul Sănătăţii, cât şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, au anunţat că medicii sunt obligaţi să acorde consultanţii şi pacienţilor care nu au card de sănătate, unii doctori refuză să facă acest lucru şi trimit oamenii, în continuare, de la Casele de Asigurări.

Mai multe articole despre:
victimă Casa de Asigurări cardul de sănătate