MENIU

Prima reacție a Laurei Codruța Kovesi după mega dosarul generalilor Coldea și Dumbravă: „Nu există țări curate”

Prima reacție a Laurei Codruța Kovesi după mega dosarul generalilor Coldea și Dumbravă: „Nu există țări curate”

Prima reacție a Laurei Codruța Kovesi după mega dosarul deschis pe numele generalilor Coldea și Dumbravă. Nu există țări curate și există structuri care alcătuiesc grupuri de crimă organizată care acționează în interiorul statelor Uniunii Europene, a declarat șefa Parchetului European pentru presa din Grecia. 

„Nu există țări curate. Și mă refer nu doar la chestiuni de fraudă financiară sau cu fonduri europene, ci și la probleme de fiscalitate. Uitându-ne în spatele tuturor acestor lucruri, putem observa că există crimă organizată – cu structuri care alcătuiesc grupuri de crimă organizată care acționează în cadrul UE și funcționează sistemic”, a declarat șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi pentru o publicație elenă.

„Nu trebuie să uităm că toate aceste rețele organizate sunt conectate între ele, precum și cu țări terțe și am văzut adesea politicieni implicați la un alt nivel, nu pentru că sunt politicieni, ci pentru că întotdeauna în cazuri de fraudă, activități de spălare de bani, evaziune fiscală, aceste țări terțe sunt prezente. Există prea multă influență rău-intenționată și companii implicate incluse în lista de sancțiuni”.

Jurnaliștii statului paralel au atacat, din nou, postul Realitatea. Cine sunt cei care au făcut scut în jurul lui Coldea

Dezvăluirile șefei Parchetului European vin la scurt timp după ce în țara noastră, instituția pe care a condus-o mai mulți ani a destructurat rețeaua statului paralel a generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. Numele ei apare și în stenogramele procurorilor.

Concret, Dumitru Dumbravă îi spunea "madame" în discuțiile pe care le avea cu Cătălin Hideg atunci când îi oferea optimizarea juridică, adică intervenția pentru a obține o pedeapsă mai mică. 

Cătălin Hideg, denunțătorul lui Florian Coldea, a stat peste 5 ore la DNA. Cum l-ar fi ajutat Kovesi via Coldea

Mai multe articole despre:
kovesi dosar coldea dumbrava