MENIU

Prima reacție a Ambasadei Olandei legată de uciderea fetiței de 11 ani din Dâmbovița

Olandezul a plecat de pe Otopeni

Ambasada Olandei are o primă reacție legată de uciderea fetiței de 11 ani din Dâmbovița, caz în care principalul suspect este un cetățean olandez. 

Reprezentanța diplomatică la București a afirmat că Poliția și autoritățile judiciare din ambele țări sunt în contact direct.

"Cu mare regret, Ambasada Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetițe din Gura Șuții. Autoritățile olandeze sunt pregătite să le acorde sprijin partenerilor români. Poliția și autoritățile judiciare din ambele țări sunt în contact direct", a transmis, pe Facebook, Ambasada Olandei la București.

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Olandezul bănuit de uciderea fetiței de 11 ani, acuzat oficial. Parchetul General a preluat cazul!

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Principalul suspect în acest caz este un cetățean olandez, iar surse judiciare spun că bărbatul este urmărit penal pentru trei infracțiuni - omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală. Olandezul a plecat sâmbătă din România.