MENIU

Prima femeie-regizor care a deschis Festivalul de la Cannes în ultimii 28 de ani vine în România

Renumita actriță, regizoare și scenaristă franceză Emmanuelle Bercot vine pentru prima dată în România, în deschiderea Les Films de Cannes à Bucarest. Aceasta va prezenta publicului filmul "La Tête haute", același care a deschis şi festivalul de pe Coasta de Azur.

Emmanuelle Bercot este a doua femeie-regizor din istorie care a inaugurat Festivalul de la Cannes, prima fiind Diane Kurys cu "A Man in Love", în 1987.

Cu filme selecționate la Cannes, Veneția și Berlin și cronici elogioase pentru rolurile sale, Bercot este una dintre vocile momentului în cinema-ul francez.

În seara de gală a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, pe 23 octombrie, vedeta se va întâlni cu publicul și va răspunde întrebărilor, la finalul proiecției filmului "La Tête haute", pe care ea l-a scris şi regizat.

Spectatorii vor vedea în premieră în festival și "Mon Roi", drama care i-a adus lui Bercot Premiul pentru interpretare feminină la Cannes, ex aequo cu Rooney Mara (Carol).

Avându-i pe Catherine Deneuve și Benoît Magimel cap pe afiș, "La Tête haute" urmărește parcursul lui Malony, de la șase la 18 ani, perioadă în care un judecător de copii și un educator încearcă neobosit să-l salveze. Tânărul actor din rolul principal, Rod Paradot.

Evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest  va avea loc între 23 și 29 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și CinemaPRO din Bucureşti.

Ediția a șasea a festivalului este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films. Este realizat în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti. Este un proiect cultural finanțat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al ArCuB, în cadrul Programului cultural „Ești București” 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti), și al Institutului Cultural Român.