MENIU

Previziuni electorale pentru 11 decembrie. Care va fi SCORUL partidelor

Previziuni electorale pentru 11 decembrie
Previziuni electorale pentru 11 decembrie

Sondajul Avangarde, apărut cu o săptămână înainte de alegeri, arată Partidul Social Democrat în topul preferinţelor electorale, cu 43%. Invitaţii lui Octavian Hoandră la emisiunea "Realitatea Românească" de sâmbătă, 2 decembrie, au dezbătut acest posibil scenariu şi au adus în prim plan mai multe previziuni pentru data de 11 decembrie.

Invitaţii lui Octavian Hoandră au făcut mai multe previziuni pentru scorurile obținute de partide la scrutinul din 11 decembrie (vezi TABELUL de mai jos).

Sociologul Marius Pieleanu susţine că PSD poate obţine un scor de 44 la sută la alegerile parlamentare. Iar surprizele cele mai mari ar putea să apară la partidele noi (10% USR, 5% PRU).

Analistul politic, Bogdan Chirieac, crede că multe din partidele mici se vor încadra în 5 la sută. "Eu cred că ALDE nu intră dacă nu creează un pic de emoție în ultima săptămână. Toate partidele mici sunt în marja de eroare", a spus Chireac.

Jurnalistul Florian Bichir îi creditează pe cei de la PRu cu doar 3% și acordă un scor egal pentru USR și PMP - 8 procente.

Nici sociologul Alfred Bulai nu crede în şansele Partidului România Unită de a intra în Parlament. Bulai se așteaptă la doar 4 procente pentru partidul condus de Bogdan Diaconu, la fel ca şi Octavian Hoandră.

Previziunile electorale din emisiunea "Realitatea Românească" - 2 decembrie

- estimările au fost date, în ordine, de Florian Bichir (jurnalist), Bogdan Chireac (jurnalist), Marius Pieleanu (sociolog), Cristian Andrei (sociolog), Alfred Bulai (sociolog), Octavian Hoandră și Rareș Bogdan:

 
Mai multe articole despre:
0 alegeri 2016 Realitatea Românească