MENIU

Prețurile carburanților au sărit în aer. Cu cât s-a scumpit motorina și benzina în această lună?

Vești proaste pentru șoferi! Motorina și benzina s-ar putea scumpit semnificativ

Preţurile carburanţilor au explodat în octombrie. Benzina şi motorina s-au scumpit chiar şi cu 40 de bani pe litru, iar economiştii avertizează că schimbarea adusă Codului Fiscal, care aduce un impozit suplimentar pentru companiile de petrol şi gaze, se va simţi tot în buzunarele şoferilor.

Prețurile carburanților au crescut constant de la începutul lunii. Dacă pe 1 octombrie, de exemplu, găseam atât benzină, cât și motorină sub 7 lei pe litru, cu câteva zile înainte de finalul lunii benzina a ajuns până la 7,20 lei pe litru, în timp ce motorina costă 7,19 lei pe litru, potrivit BZI.

Un plin pentru o mașină cu un rezervor cu o capacitate de 50l, un șofer plătește astăzi pentru un plin de benzină 360 lei, față de 340 lei, cât plătea pe 1 octombrie. De asemenea, prețul pentru un plin de motorină a crescut cu 15 lei.

Anul acesta, prețurile carburanților au crescut considerabil de două ori în ianuarie și în iulie, atunci când au fost majorate accizele.

Analiștii financiari avertizează că trendul se va menține și anul viitor, după ce recent a fost adoptată o modificare a codului fiscal care impune un impozit suplimentar pentru companiile de petrol și gaze ce reprezintă 0,5% din cifra de afaceri pentru acestea.

Mai multe articole despre:
scumpire carbranti benzina motorina acciza