MENIU

Prețurile au explodat și în Vama Veche. Cât mai costă o porție de hamsii în stațiunea nonconformiștilor

Cât mai costă o porție de hamsii în Vama Veche

Cunoscută cândva drept un refugiu pentru cei care vor să se bucure de litoralul românesc la prețuri cât mai mici, Vama Veche a devenit acum o stațiune unde numai cei cu dare de mână mai pot să petreacă.

Vama Veche, un vechi refugiu pentru turiștii care își doreau să petreacă timpul pe litoralul românesc, se confruntă acum cu o creștere alarmantă și neașteptată a prețurilor. Aceasta se observă chiar și în prețul unei porții simple de hamsii cu usturoi, un sortiment estival care, în trecut, era accesibil și iubit de mulți.

Ceea ce era odinioară o gustare ieftină a devenit acum un lux. Pe străzile din Vama Veche, o porție de hamsii cu usturoi costă 25 de lei, pe terase prețul ajunge la 35 de lei, iar în restaurante prețul pentru aproximativ 200 de grame de hamsii poate depăși 40 de lei. Această creștere abruptă a prețurilor transformă Vama Veche într-o destinație mai puțin accesibilă pentru mulți turiști.

Suporterii echipei naționale au încins o horă cu cei ai Belgiei, după meciul de la Koln - VIDEO

Iar prețurile exagerate nu se opresc aici: o banală sticlă de apă de doi litri în magazinele alimentare locale costă de la 10 lei.

În ceea ce privește cazarea în Vama Veche, tarifele pornesc de la 500 de lei pentru un sejur de două nopți la un hotel de trei stele, arată datele consultate de money.ro. La patru stele, prețul urcă la 1.900 de lei pentru două nopți, iar la cinci stele, tarifele ajung la 2.730 de lei pentru același interval. Pentru cei care doresc o experiență de glamping (un concept ce combină glamourul cu campingul), prețul este de 480 de lei pentru două nopți. Chiar și campingul într-o curte poate costa 240 de lei pentru două nopți. O casă situată la 200 de metri de plajă poate ajunge la 3.420 de lei pentru două nopți.

De asemenea, turiștii care vor să închirieze un șezlong pentru plajă trebuie să scoată din buzunar 40 de lei.

Scene ireale în Constanța: Oameni bătuți pe stradă de o femeie. Bătăușa a fost luată pe sus de poliție

 

Mai multe articole despre:
turisti hamsii vama veche cazare cort preturi litoral estival