MENIU

Prețuri mai mari la lemne. Pensionarii își fac deja provizii pentru iarnă VIDEO

Prețurile pornesc de la 500 de lei pentru metrul cub de lemn. Foto/Captură video

Lemnul pentru foc este mai scump în acest an, iar prețurile pornesc de la cel puțin 500 de lei metrul cub. Împinși de nevoie, oamenii au început să își asigure stocurile pentru iarnă, de teamă ca prețul ar putea să crească și mai mult în lunile următoare. În mediul rural, circa 3,5 milioane de locuințe sunt încălzite cu sobe pe lemne.

Chiar dacă ne aflăm în prima lună de toamnă, cei mai mulți oameni au început să își facă stocurile de lemne pentru sezonul rece. Prețurile, însă, vor fi și mai mari ca anul trecut. Cel puțin 500 de lei este metrul cub de lemne în acest moment. Anul trecut în perioada iernii a ajuns și la 1.000 de lei în anumite zone ale țării.

Comercianții de lemne de foc spun că au pensionari clienți care încearcă încă din timpul verii să își facă provizii pentru iarnă.

Mai ieftine sunt lemnele pe care le vând Direcțiile Silvice. În funcție de soiul de bușteni, prețurile pornesc și de la 200 de lei în această perioadă. Anul trecut, lemnele de foc au fost cu aproximativ 15% mai scumpe decât în 2023, iar prețurile în toiul iernii au ajuns până la 1.000 de lei pe metru cub. 

 

 

Mai multe articole despre:
lene foc scumpe preturi mari lemne foc