MENIU

Prețuri în creștere cu 10 procente la apartamente: Cererea se menține la un nivel ridicat - Unde sunt cele mai scumpe locuințe din țară

Prețurile locuințelor, în creștere

Veștile nu sunt însă la fel de bune și pentru cei care vor să-și cumpere o casă anul acesta. Prețurile vor fi cu 10% mai mari decât anul trecut. Deși specialiștii avertizează că prețurile vor continua să crească și mai mult, cererea pentru locuințe noi este tot mai mare.

Românii care se încumetă să facă un credit imobiliar caută în special apartamente cu 2 sau 3 camere.

„În ultimul an și jumătate prețurile apartamentelor au crescut undeva la aproximativ 15%-20%, datorită scumpirilor materialelor. Acestea în momentul de față se găsesc destul de greu, iar comenzile nu sunt livrate la timp”, a declarat Mihai Firulescu, director vânzări dezvoltator imobiliar.

Analiștii imobiliari susțin că prețurile apartamentelor noi vor crește și anul acesta, în ciuda scăderii TVA pentru locuințele de până la 140 de mii de euro.

„Cererea se menține la un nivel ridicat, scăderea aceasta de preț care vine din modificarea plafonului de TVA, de fapt să fie compensată de o creștere de preț”, a spus Daniel Crainic, analist imobiliar.

În ciuda prețurilor tot mai mari, românii nu renunță la ideea de a-și cumpăra o casă.

„Nu cred că este o creștere reală de 15-20 %, dar de crescut au crescut, mai ales cele noi. Aștept, cred că o să fie o plafonare până în 6 luni de acum în colo”, spune o persoană care caută să achiziționeze o locuință.

„Acum un an, doi era un apartament cu 2 camere 45-50 de mii de euro două camere în zona asta: Colentina, Tei”, a spus un alt bucureștean.

Cele mai scumpe locuințe sunt în Brașov, Cluj-Napoca și București, unde prețurile au crescut, anul trecut, cu până la 25 la sută. La polul opus se află Timișoara, cu o majorare de 6 procente a prețurilor apartamentelor.

Mai multe articole despre:
preturi apartamente locuinte cresteri