MENIU

Prețuri exorbitante într-una dintre destinațiile turistice preferate de europeni. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru un burger sau o înghețată

Prețuri exorbitante într-una dintre destinațiile turistice preferate de europeni

Turiștii care au ajuns în Croația în această vară au avut parte de o surpriză mai puțin plăcută. Oamenii au sesizat faptul că prețurile au crescut foarte mult în comparație cu anul trecut, și aici vorbim în special despre zona de restaurante și pub-uri. 

Jurnaliștii croați de la ziarul Dnevnik au făcut un sondaj printre cei care au vizitat în această vară Rovinj, cel mai scump oraș de la Marea Adriatică, constatând, astfel, indignarea și nemulțumirea turiștilor, relatează stiridiaspora.ro.

"Venim din Germania, unde o porție costă 1,50 euro. Dar aici nu putem să o cumpărăm”, a afirmat o turistă. Femeia a arătat că dacă toată lumea dintr-o familie de cinci persoane mănâncă o singură cupă de înghețată, plătești 17,50 euro pe malul croat al Mării Adriatice, adică 3,50 euro pentru o mini-porție.

Mâncarea caldă s-a scumpit și ea. Astfel, un turist trebuie să scoată din buzunar până la 22 de euro pentru un burger, 6 euro pentru o clătită, calamarul costă 18 euro, iar un kilogram de pește proaspăt poate să ajungă chiar și până la 110 de euro.

 "De fapt, nu toate produsele sunt de același nivel și calitate, așa că există prețuri și oferte diferite”, a declarat Jelena Tabak, președintele Asociației Ospitalității Croate, potrivit ziarului Dnevnik.

Pentru a vă face o idee, iată câteva dintre prețurile care sunt practicate în prezent pe malul croat al Mării Adriatice: pizza - 15 euro, pește proaspăt - 110 euro/kg, o clătită - 6 euro, un burger - 18 euro,iar o porție de calamari - 18 euro.

Croația a devenit în ultimii ani o destinație turistică tot mai populară, existând chiar și turiști români care au optat pentru această țară, în defavoarea Greciei, Bulgariei sau a Turciei, lucru pe care îl putem lesne observat din postările prietenilor și ale cunoștințelor noastre de pe Facebook. 

Unul dintre factorii cheie care au contribuit la creșterea turismului în această țară situată în Peninsula Balcanică, Europa de Sude, este diversitatea sa geografică. De la coastele spectaculoase ale Mării Adriatice, cu numeroase insule pitorești, până la peisajele montane impresionante din interiorul țării, Croația oferă o gamă variată de experiențe pentru turiști. Plajele cu apă cristalină, orașele medievale bine conservate și parcurile naționale impresionante atrag turiști în căutare de aventură, relaxare și explorare culturală.