MENIU

Preţul petrolului a pierdut 5% în doar câteva ore

<p>Taxe mai mari pentru domeniul petrolier?</p>

Cotaţia  ţiţeiului brut a scăzut puternic ieri, pe pieţele externe, atingând cel mai redus nivel din ultimii cinci ani şi jumătate, după ce "Goldman Sachs Group" Inc. şi "Société Générale" SA şi-au redus estimările pentru preţurile de pe piaţa de profil.

Declinul a fost determinat, totodată, de faptul că Venezuela le-a cerut producătorilor OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol) să colaboreze cu cei din afara cartelului, ca să găsească o soluţie pentru redresarea acestui sector.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în februarie a coborât cu 2,23 dolari (4,6%) la ora 10:41, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 46,13 dolari/baril. Mai devreme, cotaţia a atins 45,90 dolari/baril, cel mai redus nivel din 21 aprilie 2009 până acum.

Banca americană de investiţii "Goldman Sachs Group" şi-a redus estimarea pentru preţul petrolului Brent în acest trimestru la 42 de dolari/baril, de la 80 de dolari/baril.

Totodată, analiştii băncii şi-au modificat în sens negativ previziunile pentru preţul petrolului Brent în primele şase luni din acest an, la 43 de dolari barilul, de la 85 de dolari. Mai multe pe Bursa.ro.

Mai multe articole despre:
petrol ţiţei preţul petrolului