MENIU

Prețul halucinant cu care a ajuns să se vândă o carpetă „Răpirea din Serai”. Unii vânzători cer pe ea cât pentru o casă bătrânească de la țară

Prețul halucinant cu care a ajuns să se vândă o carpetă „Răpirea din Serai”

Carpeta „Răpirea din Serai” s-a bucurat de o popularitate uriașă în perioada comunistă, devenind un simbol al vremurilor de atunci și un element decorativ prezent în multe dintre locuințele românilor. Aproape un român din trei avea în casa sa acest tapiserie emblematică, ce aducea un strop de culoare și poveste în interioare care, adesea, erau dominate de un stil auster.

După aproape 35 de ani de la dispariția acestei mode, nostalgicii acelor vremuri mai pot sa cumpere aceste carpete, care pur și simplu au inundat site-urile de anunțuri online.

Ca în orice piață liberă, prețurile variază, oferind oportunități și celor cu buzunare mai strâmte, dar pot ajunge și la sume exorbitante.

Prețul cel mai mic găsit după o căutare pe site-urile de vânzări este de 200 de lei, iar prețul mediu este în jurul a 500 de lei.

Pe de altă parte, unii vânzători par că și-au supraevaluat marfa expusă, întrucât cer între 500 și 49.765 de lei, adică 10.000 de euro. În dorința de a atrage cumpărători, vânzătorul care cere pe carpetă cât prețul unei case batrânești de la țară se laudă că aceasta este o carpetă originală (fără a specifica originală de unde) din anul 1963 și că arată ca nou, impecabil.

Alt vânzător cere tot 10.000 de euro, dar se dovedește a fi puțin mai darnic la capitolul informații:

„Se vand carpete vechi de aprox 40 de ani!
Carpeta cu Rapirea din serai a fost adusa de strabunicul meu din maroc si are aprox. 50 de ani! Celelalte doua sunt tot din Maroc!

Rapirea din serai- 10000 euro
Carpeta cu pisici- 1000 lei
Carpeta cu paun- 1200 lei”

Noul sondaj care dinamitează scena politică. PNL crește în preferințe, Ciucă și Ciolacu în turul doi. Lasconi și Geoană, noile candidaturi deja eșuate