MENIU

Presupusa asasină a Dariei Dughina, pusă pe lista neagră a Moscovei. I se va solicita extrădarea

Natalia Vovk, indicată de serviciile secrete ale Rusiei drept asasina Dariei Dughina, fiica controversatului ideolog ultranaționalist Aleksandr Dughin a fost dată în urmărire, iar Moscova va solicita extrădarea ei. Presupusa asasină, cetățean ucrainean, a ieșit din Rusia la scurt timp după atacul cu o încărcătură explozivă detonată de la distanță.

Asasinarea jurnalistei Daria Dughina a fost rezolvată, a fost pregătită de serviciile speciale ucrainene, de către un cetăţean al Ucrainei", a relatat agenția TASS, citând Serviciul Federal de Securitate al Rusiei.

Potrivit sursei, femeia a fost identificată drept autorul crimei şi a fugit în Estonia după atac, a declarat o sursă din forţele de ordine ruse.

Ucraina a negat vehememt implicarea în atentatul căruia i-a căzut victimă fiica lui Dughin, sugerând că este vorba de o reglare de conturi între diverse cercuri ale puterii.

Daria Dughina, editorul unui site rusesc de propagandă și o susținătoare înfocată a unei soluții brutale în Ucraina, a murit după ce o bombă plasată în maşina pe care o conducea a explodat sâmbătă seara la periferia Moscovei.

Autoturismul îi aparținea tatălui ei, politologul Aleksandr Dughin, un personaj cu viziuni ultranaționaliste ale cărui idei se spune că ar fi influențat unele acțiuni ale lui Vladimir Putin, inclusiv anexarea Peninsulei Crimeea, din 2014.

Mai multe articole despre:
dughin daria dughina asasinat moscova rusia putin