MENIU

Președintele Mexicului este sigur că spiridușii există. Oficialul a prezentat și dovezi în sprijinul afirmației sale

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador. Foto: Profimedia

Spiridușii există! Cel puțin aceasta este concluzia la care a ajuns președintele Mexicului Lopez Obrador după ce a fotografiat o creatură într-un copac. 

Președintele mexican a postat pe conturile sale de socializare o fotografie despre care a afirmat că arată un așa numit "alux", o creatură din folclorul antic.

La postarea pe care a făcut-o la sfârșitul săptămânii trecute pe Twitter, Andres Manuel Lopez Obrador a strâns aproape 5 milioane de vizualizări.

În imaginile respective, oficialul a ilustrat o sculptură prehispanică din Ek Balam, un sit arheologic Yucatec-Maya, și o fotografie pe timp de noapte a ceea ce pare a fi o creatură într-un copac cu doi ochi de un alb strălucitor și păr lung sau o perucă.

El a declarat că fotografia a fost făcută cu trei zile mai devreme de un inginer pe șantierul de construcție a unei noi linii de cale ferată cunoscută sub numele de Tren Maya, care va conecta destinații turistice, inclusiv situri antice mayașe.

Cu toate acestea, utilizatorii rețelelor de socializare s-au grăbit să sublinieze că fotografia pare să fi circulat online sub diferite forme de cel puțin doi ani. Mulți l-au acuzat pe președinte că a răspândit știri false. Sursa originală a imaginii este neclară.

Mai multe articole despre:
spiridus elf Mexic Yucatec