MENIU

Președintele Iohannis: Guvernul a procedat corect. Circul din Parlament e artificial. PSD vânează voturi

"Felul in care a procedat Guvernul este si corect, si legal, si oportun, iar masurile care au rămas in vigoare sunt mai putine decat in prima faza. Sunt masuri absolut importante (...). Abordarea a fost si utila, si corecta si de bun-simt", a afirmat, astazi, presedintele Klaus Iohannis, la finalul unei declaratii sustinute dupa vizita pe care a inteprins-o la unitatile mobile ATI de la Romexpo.

Declaratia sefului statului vine in contextul in care a fost rugat sa comenteze prelungirea termenului de analiza a sesizarii Avocatului Poporului asupra OUG care reglementeaza starea de alerta, de la 8 la 25 iunie. "Nu obisnuiesc sa comentez gesturi CCR. Este, totusi, o premiera si ar fi bine sa ne explice cum s-a ajuns la aceasta devansare. Pe fond, sesizarea Avocatului Poporului e ok. Parlamentul nu poate sa modicifice o Hotarare de Guvern. (...) Guvernul a procedat corect, legal, constitutional, iar masurile au fost oportune si la timp", a spus seful statului.

Potrivit acestuia, tot circul din Parlament pe stare de urgenta si pe cea de alerta "vine pe un fond artificial facut de PSD, care vaneaza voturi".

Va reamintim ca Guvernul a aprobat, pe 18 mai 2020, hotărârea privind instituirea starii de alerta, in conformitate cu prevederile Legii 55/2020. Potrivit hotararii, starea de alerta se instituie pe intreg teritoriul tarii, incepand cu data de 18 mai, pe o durata de 30 de zile.


Mai multe articole despre:
iohannis stare de alerta atac psd