MENIU

Preşedintele ÎCCJ cere COMPLETAREA CODULUI PENAL

Preşedintele ÎCCJ cere COMPLETAREA CODULUI PENAL / Foto: MEDIAFAX

NOUL COD PENAL. MODIFICĂRI CODUL PENAL. Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, cere modificarea şi completarea noului Cod Penal şi a Noului Cod de procedură penală. Codul Penal şi Codul de procedură penală intră în vigoare la 1 februarie.

NOUL COD PENALMODIFICĂRI CODUL PENAL. A fost aspru criticat şi s-a spus că ar putea provoca un dezastru în Justiţie. Îngrijorările au venit din partea profesioniştilor din branşă şi au fost preluate apoi în RAPORTUL MCV. Vorbim despre noul COD PENAL care, în ciuda tuturor presiunilor, va intra în vigoare de la 1 februarie în forma stabilită, spune premierul Victor Ponta.

Deşi pe surse se anunţă o ordonanţă de urgenţă care să aducă modificări importante, la Palatul Victoria este tăcere deplină.

"Aceste modificări sunt necesare pentru evitarea disfuncţionalităţilor în activitatea instanţelor judecătoreşti la momentul intrării în vigoare a noilor coduri. Modificările şi completările trebuie să fie făcute înainte de intrarea în vigoare a acelor normative", a spus Livia Stanciu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a făcut o serie de propuneri în acest sens încă din 15 octombrie 2013.