MENIU

VIDEO/ Președinții Senatului și Camerei Deputaților, după vaccinarea anti-Covid: "Acestă campanie de vaccinare este funamentală pentru evoluția economică a României"

Președintele Camerei Deputaților și cel al Senatului se vaccinează, astăzi, public

Preşedinţii Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, și Senatului, Anca Dragu, s-au vaccinat public, în urmă cu doar câteva minute, împotriva COVID-19. Aceștia au urmat, practic, "modelul" celor mai importanți doi oameni din stat, președintele Klaus Iohannis, și premierul Florin Cîțu, care s-au vaccinat public la final săptămânii trecute, respectiv în prima zi din weekend.

Dragu și Orban au fost vaccinați împotriva COVID-19 începând cu ora 10:00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

După vaccinare, atât preşedintele Senatului, cât şi preşedintele Camerei Deputaţilor au rămas sub supraveghere medicală, timp de 15 minute, așa cum prevede legea, pentru posibile reacții adverse. 

"Mă bucur că am ajuns în această zi în care vaccinul împotriva acestui virus să fie disponibil. Mă bucur că rata de vaccinare a crescut. Am ajuns la 30.000 de vaccinări pe zi. Asta înseamnă că în curând ne putem relua viețile. Putem să ne vizităm familia, să ne îmbrațisăm cu cei apropiați, să reluăm activitățile, să mergem să ne plimbăm, într-un cuvânt să revenim la viața normală. Este un semn bun pentru economia românească și pentru acest nou început de an”, a afirmat președintele Senatului, Anca Dragu, într-o scurtă declarație de presă susținută după imunizare. 

De cealaltă parte, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a ținut să precizeze că a luat decizia de a se vaccina "în special cu obiectivul de a arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin, că nu există nciun risc în procesul de vaccinare și că vaccinarea e singura cale pentru a reveni la viața normală, pentru a relua procesul de creștere economică și a putea să ne reluăm viața în condiții de normalitate".

„Acestă campanie de vaccinare este funamentală pentru evoluția economică a României. Apreciez solidaritatea în abordarea campaniei de vaccinare la nivel european, în faptul că la nivel european Comisia Europeană s-a implicat extrem de serios pentru a susține procesul de vaccinare în toate țările UE. Deja există doua vacicnuri aprobate, cantitatea de vacicnuri disponibilă pentru România va crește în timp. Capabitatea, infrastructrua și logisita necesară va permite vaccinarea unui număr din ce în ce mai mare de cetățeni români, ca într-un timp cât mai scurt să reușim să învigem pandemia", a mai spus Orban. 

Potrivit unei declarații făcute la finalul săptămânii trecute de vicepremierul Dan Barna, miercuri le va veni rândul la vaccinare miniștrilor Cabinetului Cîțu.