MENIU

Preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Sorin-Petre Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani şi o lună închisoare cu executare, fiind acuzat de fraude cu fonduri europene. Decizia nu e definitivă.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, Sorin-Petre Dimitriu a fost condamnat la doi ani pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la alţi doi ani şi trei luni pentru abuz în serviciu în formă continuată şi la doi ani şi opt luni pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Pedepsele au fost contopite şi la pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 8 luni închisoare a fost adăugat un spor de un an şi cinci luni închisoare, astfel încât Sorin Dimitriu va executa în final patru ani şi o lună de închisoare.

De asemenea, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 70.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, notează mediafax.ro.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

CCIB a transmis, prin biroul de presă, câteva precizări:

"1. Hotararea judecatoreasca nu este definiva si poate fi atacata cu apel

2. Decizia s-a luat fara ca judecatorul sa tina cont de faptul ca experta contabila desemnata de DNA si-a schimbat total declaratia la ultimele doua termeneale procesului.Noile declaratii facute de experta DNAdezincrimineaza practic persoanele vizate de aceasta decizie a tribunalului.Cu toate acestea instanța a respins cererea de încuviințare a unei noi expertize contabile.

3. Sunt mai multe aspecte strecurate in dosar, inclusiv interceptari ilegale ale SRI pe care instanta nu le-a inlaturat, desi s-a solicitat acest lucru de parti, situatiein care s-a ajuns la o falsa incriminare."

Mai multe articole despre:
Sorin-Petre Dimitriu