MENIU

Președinta Maia Sandu, vizită surpriză în Parlamentul de la Chișinău: „În 2030, Moldova trebuie să fie țară membră UE”

Maia Sandu - președintele Republicii Moldova

Maia Sandu, discurs dur în Parlamentul de la Chișinău. Conducătorul Republicii Moldova acuză gruparea Şor şi Kremlinul că vor să aducă războiul în țară și cere urgentarea aderării la Uniunea Europeană.

„În 2030 R. Moldova trebuie să fie țară membră a UE. Acum este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți.

Vă întreb în special pe cei care au plecat din această țară, vă întreb stimați deputați, în special cei care nu susțineți aderarea Moldovei la UE, ce ideologie de partid vă oprește să scoateți țara din întuneric?”, a spus Sandu, potrivit www.zdg.md 

„Voi mergeți des prin orașele europene, chiar și cei care strigă împotriva UE, chiar dacă au fugit din sală sunt sigură că mă aud. Copiii unora din voi învață acolo, mergeți în vacanță acolo, alții au și pașapoarte europene, unii chiar beneficiază de plăți sociale, oare nu vreți ca copii Moldovei să trăiască în UE?”, a menționat Sandu.

Șefa statului a dat asigurări că țara noastră nu se află în pericol de război: „Vreau să asigur toți cetățenii noștri că Republica Moldova nu este prezent în pericol ca războiul să vină pe teritoriul țării noastre. Cât voi fi președinte Moldova va sta dreaptă”, a menționat președinta.

Mai multe articole despre:
maia sandu moldova ue