MENIU

Presa britanică îşi ia adio de la UE. Reacţia celor mai prestigioase publicaţii faţă de BREXIT

După 44 de ani, presa britanică se pregăteşte să spună "Farewell!" Uniunii Europene. Cu ocazia începerii procedurii de desprindere a Marii Britanii din UE, publicaţia The Guardian a prezentat o compilaţie a coperţilor celor mai importante organe de presă.

Opiniile care însoţesc evenimentul sunt împărţite şi variază între regret, detaşare şi jocuri de cuvinte presărate cu o doză semnificativă de umor britanic.

Dacă unele publicaţii au ales un ton mai sobru sau criptic pentru a aborda subiectul Brexit, Daily Express titrează cu ironie amară "mesajul lipsit de sens al lui Theresa May către Bruxelles: Dear EU, We’re leaving you” (Dragă UE, Te părăsim – n.a.). 

În timp ce The Guardian alege un mod ingenios şi subtil de a marca ieşirea Marii Britanii din UE, printr-un puzzle, reprezentând harta Europei din care lipsesc exact piesele ce corespund insulelor britanice, Daily Mail anunţă simpu: "LIBERATE!"

Daily Star alege să ingore complet şi cât se poate de ostentativ evenimentul pe care The Times îl subliniază ca fiind un nucleu asupra căruia "întreaga istorie îşi concentrează privirile".