MENIU

Preotul ortodox care a regizat filmul "21 de rubini" acuză serviciile că i-ar fi blocat candidatura la președinție

Preotul ortodox Ciprian Mega, regizorul controversatei pelicule "21 de rubini", acuză serviciile că i-ar fi blocat candidatura la președinție, fără însă a prezenta și probe în acest sens. Mega a afirmat că a încercat să-și depună dosarul tocmai pentru a experimenta dacă îi va fi permis acest lucru.

Preotul paroh Ciprian Mega, cunoscut la nivel național ca regizor al filmului "21 de rubini", care a generat polemici aprinse pentru că a fost prezentat și premiat la Moscova, după invadarea Ucrainei, și-a depus pe 4 octombrie dosarul de candidatură pentru alegerile prezidențiale, scrie e-Bihoreanul.

Întâlnirile spectaculoase ale preotului Ciprian Mega la Moscova: fostul președinte Medvedev, filantropul Konstantin Malofeev...

Eveniment extraordinar și bombă uriașă de presă! Preotul Ciprian Mega, primit de Putin, la Kremlin!

Mega a depus 219.951 de semnături de susținere, însă BEC i-a respins dosarul, pe motiv că doar 176.493 ar fi valide. Preotul a depus contestații atât la Bec, cât și la CCR, dar ambele instituții și-au menținut punctu de vedere că dosarul nu respectă exigențele Legii 370.

Cine este preotul orădean înscris în cursa pentru Cotroceni, dar care a avut soarta Dianei Șoșoacă

Împiedicat să intre în cursa electorală, preotul-regizor a sugerat că decizia ar fi fost influențată de serviciile secrete, însă nu prezintă probe concrete în sprijinul acuzațiilor lansate, scrie publicația citată.