MENIU

Premieră în SRI: Florian Coldea, decorat de statul francez pentru merite deosebite

<p>Florian Coldea, decorat de statul francez</p>
<p>Florian Coldea, decorat de statul francez</p>
<p>Florian Coldea, decorat de statul francez</p>
<p>Florian Coldea, decorat de statul francez</p>

Prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informații (SRI), Florian Coldea, a fost decorat de statul francez, prin ambasadorul Francois Sain-Paul,  cu însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Meritului. Aceasta este prima decorație din istorie a statului francez oferită unui ofițel al SRI.

“Joi, 10 septembrie, domnul general-locotenent Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, a fost decorat cu însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului, distincţie oferită de Preşedintele Franţei pentru merite deosebite ale personalităţilor din mediul public, militar, academic”, se arată în comunicatul SRI.

Aceasta este prima decoraţie a statului francez, în istoria colaborării profesionale dintre serviciile româneşti şi cele franceze, oferită unui ofiţer al Serviciului Român de Informaţii.

Distincţia a fost înmânată de Francois Saint-Paul,  Ambasadorul Franţei în România, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Ambasadei Franţei.

La ceremonie au participat distinși invitați, parteneri din instituţiile sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului, a directorului SRI, a membrilor de familie şi ai reprezentanţilor mediului academic şi societăţii civile, ai colegilor şi colaboratorilor.