MENIU

Premierul Netanyahu, mesaj dur după atacul Hamas: „Israelul va reacţiona cu forţă! Vom continua să atacăm cu putere!”

Premierul Netanyahu, RIPOSTĂ dură după atacul Hamas

Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat marți seară că mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a trecut o „linie roşie” după ce a lansat rachete asupra Israelului și a promis un răspuns puternic din partea statului evreu.

"Organizațiile teroriste din Gaza au trecut o linie roșie în seara zilei de luni lansând rachete în zona Ierusalimului", a spus Netanyahu referindu-se la Hamas.

Și imediat a adăugat: „Israelul va reacționa cu forță (...), cine atacă va plăti un preț mare. Vă spun, cetăţeni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp”, relatează Agerpres.

Premierul israelian și ministrul apărării, Benny Gantz, au avut apoi o declarație comună, avertizând din nou că violențele ar putea continua pentru un timp. 

„Organizațiile teroriste au fost lovite dur și vor fi lovite în continuare, din cauza deciziei lor de a ataca Israelul”, a spus Benny Gantz.

„Ne aflăm în punctul culminant al unei campanii grele”, a afirmat Netanyahu la televiziune, alături de ministrul Apărării şi şeful armatei.

”Hamas şi jihadul islamic au plătit...şi vor plăti un preţ foarte mare pentru beligeranţa lor...sângele lor este pierdut”, a mai spus Netanyahu.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a spus că mișcarea este „gata” de conflict, dacă Israelul vrea o escaladă. „Dacă Israelul vrea să escaladeze, suntem gata de asta, iar dacă vrea să se oprească, și pentru asta suntem pregătiți”, a declarat liderul Hamas într-o intervenție televizată.

Tensiunile au escaladat în ultima luna, de la începutul Ramadanului, culminând cu seara de marți când o ploaie de aproape 500 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza, de Hamas, în Israel. Marți, armata israeliană a doborât o clădire cu 13 etaje în care își aveau sediul mai mulți lideri Hamas. Cel mai recent bilanț indica peste 30 de morți, de ambele părți, israeliană și palestiniană, și peste 200 de răniți.

Citește și ATAC la Tel Aviv - Cel puțin 3 MORȚI și 90 de răniți după o ploaie de rachete Hamas. RIPOSTA lui Netanyahu/SUA, mesaj de susținere pentru Israel