MENIU

Premierul Mihai Tudose, despre scandalul de la MApN: I-am solicitat demisia. Acest mesaj, halucinant

Mihai Tudose despre accize

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la REALITATEA TV că i-a cerut demisia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, după mesajul absolut "iresponsabil" al acestuia. "Vom ieşi cu o rectificare bugetară pozitivă", a declarat Tudose la REALITATEA TV.  

Mihai Tudose a precizat că i-a imputat lui Adrian Ţuţuianu lipsa comunicării în ceea ce priveşte chestiunea salariilor angajaţilor MApN şi a declarat la REALITATEA TV că dacă ar fi existat vreo problemă ministrul trebuia să-l anunţe. "Acest tip de mesaj este absolut halucinant", a declarat Mihai Tudose la REALITATEA TV. 

Tudose a spus că Ţuţuianu trebuia să-l informeze din timp asupra intenţiilor sale. "Nu ne jucăm cu aşa ceva. Trebuia să-mi spună de la 12, să ia nişte măsuri, să iasă public să spună", a spus Mihai Tudose.

"Eram la masă cu preşedintele Dragnea şi cu domnul Ciolacu, am aflat că există un comunicat la MApN care spune că nu sunt bani de lefuri, un tip de mesaj absolut iresponsabil care a provocat panică şi care nu face cinste unei ţări cu armată integrată într-un sistem NATO. L-am convocat pe domnul ministru al Finanţelor şi pe domnul ministru al Apărării şi i-am solicitat demisia. Sunt bani de lefuri, vom ieşi cu o rectificare. A ieşi cu acest gen de mesaj este absolut halucinant", a declarat premierul la REALITATEA TV.

Reamintim că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis, marţi, că angajaţii nu vor lua veniturile în întregime pe 15 septembrie, aşa cum se întâmpla până acum, urmând ca aceştia să primească banii pentru norma de hrană şi chirii după 25 septembrie. "În scopul abordării prudenţiale a execuţiei bugetare, în condiţiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 şi necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcţia financiar-contabilă din M.Ap.N. a dispus către toţi ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale, următoarele: efectuarea, în data de 15 septembrie, a plăţii sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuţiile individuale şi impozit; efectuarea, la aceeaşi dată, a plăţii diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe; efectuarea, între 21 şi 25 septembrie, a plăţii sumelor reprezentând contribuţiile angajatorului cât şi ale angajatului şi a impozitului pe venit; efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plăţii sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc)", a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Ulterior, Ministerul Finanţelor a anunţat că nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte plata drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.


 

Mai multe articole despre:
Mihai Tudose premier mihai tudose