MENIU

Premierul Mario Draghi: „Italia își plânge morții. Ce s-a întâmplat pe Marmolada să nu se mai repete!” - VIDEO

Premierul Mario Draghi, după tragedia de la Marmolada, Alpii italieni

Tragedia de la Marmolada. Premierul italian a ajuns la locul tragediei din Alpii italieni luni după amiază. Mario Draghi a spus că trebuie luate măsuri pentru ca „ceea ce s-a întâmplat pe Marmolada să nu se mai repete în Italia”. În urma prăbușirii ghețarului au murit cel puțin 7 oameni, 8 sunt grav răniți și peste 10 erau dați dispăruți.

„Este o dramă care cu siguranță este imprevizibilă, însă este urmarea deteriorării mediului și a schimbărilro climatice. Guvernul trebuie să ia măsuri pentru ca ceea ce s-a întâmplat să nu mai aibă loc și să fie evitat.

Trebuie luate măsuri pentru ca ceea ce s-a întâmplat pe Marmolada să nu se mai repete în Italia”, a afirmat, profund marcat, premierul italian Mario Draghi.

Draghi participă la o ședință cu Protecția Civilă, salvatori și autoritățile locale. Premierul italian a sosit în Trentino cu mașina de la Verona, împreună cu șeful protecției civile Fabrizio Curcio și președinții din Veneto și provinciile autonome Trento în Bolzano.

BILANȚUL PARȚIAL AL TRAGEDIEI DE LA MARMOLADA: 7 morți, 8 răniți, 14 dispăruți

„Bilanțul parțial al dezastrului de la Marmolada este de șapte victime, dintre care trei au fost identificate, și 8 răniți, dintre care doi sunt în stare foarte gravă”, a anunțat guvernatorul provinciei Trento, Maurizio Fugatti.

Sunt 14 persoane date dispărute. Familiile acestora au anunțat că nu s-au întors acasă. Dintre aceștia, patru sunt cetățeni străini: 3 cehi și un austriac. În tabăra de bază sunt încă prezente patru mașini și nu sunt vești despre proprietari: toți sunt străini, din Germania, două din Cehia și una din Ungaria.

Căutările făcute de salvatori devin dificile din cauza vremii nefavorabile care afectează zona. În acest moment nu poate ajunge nimeni la ghețar. Chiar și dronele trimise în zonă trebuie să rămână la sol din cauza ploii.

Operaţiunile de căutare de la Marmolada a eventualilor supravieţuitori au fost reluate luni după prăbuşirea gheţarului în Munţii Dolomiţi, cel mai mare din Alpii italieni.