MENIU

VIDEO Premierul Ludovic Orban, precizare despre posibile restricții, printre care închiderea mall-urilor

Premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ambasada României din Paris, 27 octombrie/Vizită oficială în Franța 26-27 octombrie 2020 Foto: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți seară, că Guvernul nu intenţionează, la ora actuală, să ia alte măsuri restrictive în contextul pandemiei de COVID-19, ci să aplice legislaţia.

 

„La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a spus Ludovic Orban, la ambasada României din Paris, la Palatul Behague.

Precizarea făcută de premierul Orban a venit după ce a fost întrebat de jurnaliști dacă la întoarcerea în țară se vor decide noi restricții în contextul epidemiei de coronavirus. Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit cu o zi în urmă despre noi măsuri restrictive cerute de medici pentru limitarea evoluției epidemiei de coronavirus dacă situația o va impune. Aceasta a spus, luni, la un post de televiziune, că închiderea mall-urilor ar fi ultima măsură la care Guvernul s-ar putea gândi: „Nu cred că mall-urile trebuie închise, dimpotrivă vrem să ținem economia cu motoarele turate. Închiderea mall-urilor este probabil ultima soluție la care ne-am gândi. Există alți pași pe care să-i parcurgem în privința spațiilor comerciale cum ar fi montarea dispenserelor și o strictă supraveghere a respectării regulilor COVID”.

Premierul Ludovic Orban a mai spus, marți, că „nu cunoaște aceste declaraţii” ale vicepremierului.

„Nu cunosc aceste declarații. Noi luăm decizii, când avem de anunţat decizii le anunţăm public. Poate s-a referit la cinematografele din malluri sau restaurantele din malluri care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei”, a spus șeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a făcut luni și marți o vizită oficială în Franța, în cadrul căreia a avut, luni, 26 octombrie, întrevederi cu omologul său francez, Jean Castex, și marți, 27 octombrie, cu președinții celor două camere ale parlamentului francez, cu reprezentanții mediului  francez de afaceri și cu membri ai comunității românești din Paris. Tot marți, șefu lExecutivului a participat la reuniunea Consiliului OECD și a avut o întrevedere cu secretarul general al OECD, Angel Gurria.