MENIU

Premierul Florin Cîțu și-a preluat OFICIAL mandatul de ministru interimar la Finanțe - Care sunt primele SCHIMBĂRI

Premierul Florin Cîțu și-a preluat mandatul de ministru interimar la Finanțe

Premierul Florin Cîțu și-a preluat vineri seară atribuțiile de ministru interimar la Finanțele Publice, la o zi de la revocarea lui Alexandru Nazare. Printre primele obiective pe agenda Ministerului Finanțelor sunt rectificarea bugetară, deci și sumele de bani ce vor merge către autoritățile locale în UAT-uri, rezolvarea finanțării pentru PNDL. Florin Cîțu are la dispoziție 45 de zile pentru a realiza tot ce și-a propus, mai ales că a și anunțat că va rămâne la Ministerul Finanțelor Publice perioada maximă prevăzută de lege pentru interimat. Cel mai posibil, noul ministru plin la Finanțe va fi propus până pe 23 august, de Florin Cîțu, apoi va mai dura câteva zile până la preluarea mandatului pentru audierea din Parlament și depunerea jurământului la Cotroceni.

„Prim-ministrul Florin Cîţu îşi va prelua în această seară atribuţiile de ministru interimar al Finanţelor. Preluarea atribuţiilor se va face la sediul Guvernului României. Din această nouă funcţie, de ministru interimar, premierul a solicitat de la Ministerul Finanţelor execuţia bugetară pe toate capitolele la fiecare minister şi instituţie publică, pentru fiecare lună, precum şi cheltuielile de personal.

Prim-ministrul a solicitat şi situaţia proiectelor de investiţii la cinci luni şi cât mai repede, la şase luni. Săptămâna viitoare vor avea loc mai multe întâlniri pentru a debloca proiectele întârziate de la Ministerul Finanţelor”, a precizat Biroul de presă al Guvernului, vineri seară.

Premierul a anunțat deja la Gala TNL că, după discurs, pleacă direct la Ministerul Finanțelor pentru a-și prelua mandatul.

„De aici eu plec la Guvern. După cum știți, mi-am asumat un alt rol în perioada următoare”, le-a transmis premierul tinerilor liberali.

Ce va face Florin Cîțu în cele 45 de zile la Ministerul Finanțelor

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunțat vineri seară, fiind întrebat de jurnaliști, că rectificarea bugetară s-ar putea realiza în luna august.

„Cred că în luna august o să fie” rectificarea bugetară, a răspuns Cîţu, după ce a participat la Gala TNL.

Întrebat dacă el va conduce ministerul la acel moment, Cîţu a replicat că acest lucru depinde dacă rectificarea va fi realizată în termenul celor 45 de zile, timp în care va deţine interimatul: „Vom vedea dacă în cele 45 de zile va fi cu mine sau următorul (ministru - n.red.)”.

De asemenea, premierul a mai anunțat că numele viitorului ministru de la Finanțe nu a fost încă stabilit. 

„Vom avea discuţii. Aici, eu am propus ministrul Finanţelor şi - am văzut şi discuţiile în ultima perioadă. Eu am promis că fac o evaluare la şase luni de zile şi era normal să încep cu acel minister unde eu am făcut propunerea şi am susţinut-o. (...) Şi cred că nu există cineva care poate să îmi pună sub semnul întrebării capacitatea de a face o evaluare chiar la Ministerul Finanţelor Publice", a mai spus vineri seară Florin Cîțu. 

Florin Cîțu îl înlocuiește pe Alexandru Nazare, pe care l-a revocat din funcție joi, 8 iulie. Decretele de revocare a lui Alexandru Nazare și de numire a lui Florin Cîțu în funcția de ministru interimar la Finanțe au fost semnate tot pe 8 iulie de președintele Klaus Iohannis.

Citește și Florin Cîțu NEAGĂ că demiterea lui Alexandru Nazare are legătură cu susținerea lui Ludovic Orban - Filmul remanierii de la Ministerul Finanțelor