MENIU

Celulă de criză la Ministerul de Interne, după incendiul de la Constanța. Raed Arafat se va deplasa la fața locului

Incendiu la Spitalul Județean Constanța. Foto/Captură

Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai prefecturii Constanța. Potrivit Realitatea PLUS, Raed Arafat se va deplasa la locul tragediei, iar ministrul Lucian Bode va rămâne la București, pentru a coordona de la centru.

În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.

Conform ISU, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, susținea, în urmă cu puțin timp, că nu sunt victime la incendiul de la spitalul din Constanța, cel puțin până la această oră. Incendiul se manifestă violent, iar pacienții sunt evacuați de medici și pompieri.

Peste 50 de pacienți sunt evacuați și duși la spitalul militar și la spitalul județean. La fața locului au fost chemate 40 de ambulanțe și mașini de pompieri și din Ialomița și Călărași.