MENIU

PREMIERĂ ISTORICĂ. Oamenii vor sa ajunga pe o COMETĂ!

Pentru prima dată în istorie, oamenii vor să ajungă pe o cometă. Sonda spaţială Rosetta va încerca, în luna noiembrie, să plaseze un robot pe suprafaţa cometei 67P, cunoscută şi sub numele Churyumov–Gerasimenko.

Sonda Rosetta, ce aparţine Agenţiei Spaţiale Europene, va încerca, pe 12 noiembrie, să plaseze robotul Philae într-o regiune numită simplu "J", aflată pe "capul" cometei în formă de răţuşcă. Robotul, de mărimea unui frigider, va folosi o serie de harpoane şi sisteme asemănătoare unor şuruburi pentru a se ancora pe suprafaţa cometei.

 Misiunea va permite oamenilor de ştiinţă să studieze gazele, praful, structura nucleului şi materiile organice ale cometei. Agenţia Spaţială Europeană spune că provocările care urmează în cadrul acestei misiuni istorice din cadrul explorării spaţiale sunt imense. Rosetta a transmis deja o serie de fotografii impresionante ale cometei 67P, iar observaţiile minuţioase pe care le va efectua în următorul an vor ajuta la înţelegerea mai profundă a naturii acestor obiecte spaţiale .

 Detalii despre această aventură ştiinţifică dar si alte stiri, pe scurt, din lumea IT&C, aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV 

 Inregistrarea video o vedeti pe GadgetReport.ro

 

Mai multe articole despre:
lansare robot cometa GadgetReport.ro Gadget Show Rosetta