MENIU

Premieră istorică la Bruxelles! Carnea de porc românească, interzisă în UE

De ce musulmanii nu consumă carne de porc? Răspunsul incredibil

Premieră istorică pentru industria cărnii din România! Țara noastră ar putea pierde dreptul de a exporta carne de porc în cadrul Uniunii Europene! Totul după ce pesta porcina s-a extins pe trei sferturi din teritoriul țării. În aceste momente, la Bruxelles se discută interzicerea exporturilor românești de carne de porc.

La Bruxelles se discută ridicarea dreptului la exportul de carne de porc pentru România! Totul din cauza pestei porcine care potrivit datelor Comisiei Europene afectează trei sferturi din țară! 

Ar fi o premieră în istoria UE, pentru că nicio altă țară nu a mai fost lovită atât de crunt și totodată o lovitură extrem de grea pentru industria cărnii. O piață care valorează 154 de milioane de euro.

Uniunea Europeană a prăgătit o serie măsuri dure în lupta cu pesta porcină, iar cei mai afectați de acestea runt românii de peste granițe. Magazinele cu specific românesc ar putea rămâne fără marfă autohtonă.

Pe lângă lovitura primită de economia României, măsura va lovi direct și în românii din diaspora, care nu vor mai avea cum să ia peste granițe preparatele din carne de porc cu gustul „de acasă“.

Mai mult, și afacerile românești - restaurantele și magazinele care comercializează produse românești din carne vor avea de suferit, deoarece nu vor avea cum să aducă din România produsele atât de căutate de românii din diaspora.

Dacă UE va decide să oprească exportul din România către comunitatea europeană, asta înseamnă că prețurile la carnea de porc se vor mări extrem de mult.

PPA afectează trei sferturi din țară. 21 de mii de porci vor fi sacrificați în zilele următoare, la una dintre cele mai mari ferme din sudul țării.

Ultima informare de pe site-ul ANSVSA datează de pe 10 octombrie. Atunci, ANSVSA anunța că pesta evoluează în 337 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.105 de focare.

Mai multe articole despre:
carne de porc