MENIU

PREMIERĂ. Ce a reușit FEMEIA cu UTER TRANSPLANTAT să facă. Nimeni nu credea că este POSIBIL

O suedeză de 36 de ani a devenit prima femeie din lume care a născut având uter transplantat, a anunțat sâmbătă revista medicală britanică The Lancet, scrie Agerpres.

Acest progres major în lupta împotriva infertilității a permis ca această femeie să dea naștere, în luna septembrie, unui băiat sănătos, cântărind 1.775 kg, după 31 de săptămâni de sarcină, precizează revista, citată de France Presse.

Mama, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, s-a născut fără uter din cauza unei afecțiuni genetice. Uterul transplantat a provenit de la o femeie de 61 ani, care era la menopauză de șapte ani când a fost operată.

Acest 'succes se bazează pe mai mult de zece ani de cercetare intensivă pe animale și pe experiența chirurgicală a echipei noastre și a creat posibilitatea de a trata multe femei tinere din întreaga lume care suferă de infertilitate uterină', explică în revistă profesorul Mats Brannstrom, specialist în obstretică-ginecologie la Universitatea din Gothenburg, care a condus cercetările.

 

 Mai multe pe Agerpres