MENIU

Pregătirile sunt în toi pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

Foto cu caracter ilustrativ / Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Pregătirile sunt în toi pentru cel mai mare pelerinaj de la noi din țară. Racla cu moaștele Sfintei Parascheva vor fi așezate pe baldachin sâmbătă de la prima oră, cu o săptămână mai devreme decât în anii trecuți. Sunt așteptați zeci de mii de oameni, mai ales că în anii trecuți, credincioșii au fost condiționați de pandemie. 

La Catedrala Mitropolitană, sute de oameni au format cozi încă de acum câteva zile. Credincioșii nu mai au parte de restricții în acest an, iar reprezentanții bisericii spun că se așteaptă ca un număr foarte mare de pelerini.

Racla cu moaștele sfintei Parascheva va fi scoasă pe baldachinul din fața bisericii sâmbătă de la ora 6.00. După Liturghie, un sobor de preoţi va purta racla sfintei, considerată Ocrotitoarea Moldovei, într-o procesiune în jurul bisericii, iar apoi o va așeza pe baldachinul împodobit cu flori din curtea interioară.

Este pentru prima dată în istoria recentă când Calea Sfinţilor se organizează mai devreme cu o săptămână față de ziua de 14 Octombrie când este prăznuită Sfânta Parascheva. Anul acesta, la Catedrala din Iași va fi adusă şi racla cu moaştele Sfântului Paisie de la Mănăstirea Neamţ, în anul în care se împlinesc 300 de ani de la naşterea sa. 

Mai multe articole despre:
pelerinaj sfanta parascheva