MENIU

Pregătirile pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană, în linie dreaptă. Când va avea loc MAREA INAUGURARE

Muzician care cântă la pian în Piața Libertății din Timișoara/Profimedia

Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea oficială a Capitalei Culturale la Timișoara. Marea inaugurare va avea loc în acest sfârșit de săptămână când în Piața Unirii vor avea loc aproximativ 50 de concerte și sunt așteptați să participe peste 16.000 de spectatori. Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de țări vor fi prezenți la marele eveniment. 

Organizatorii lucrează de mai bine de șase luni la acest concept și se așteaptă la un mare succes. Aceștia au decis însă ca în ziua deschiderii, toate terasele să fie închise și mobilierul strâns pentru a evita aglomerația.

"In cazul in care piata va fi neincapatoare, luam masuri si mai montam inca doua ecrane in pietele invecinate.  Lucram de peste 3 luni la productia tehnica, astfel incat sa tinem arta la interiorul pietei", a declarat Silviu Scrobă, organizatorul evenimentului

"In weekendul respectiv n-ai cum sa te plictisesti in Timisoara. Vorbim de expozitii, de arta contemporana, dar si de expozitii in muzee clasice. Cum am numit noi: este un weekend cat pentru un an intreg", a afirmat si Codruța Vulcu, coordonator evenimente mari în cadrul centrului de proiecte Timișoara.

La eveniment vor fi mobilizați 150 de jandarmi și polițiști locali pentru a se asigura că totul se desfășoară în condiții de siguranță. În piețele Unirii și Libertății vor amplasate puncte de prim ajutor unde medici voluntari vor oferi oamenilor ceai cald și vitamine dar și asistență medicală dacă va fi nevoie.