MENIU

Pregătiri pentru Ziua Marinei la Constanța. Care este programul special

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Au început deja evenimentele dedicate Zilei Marinei Române. Sărbătorită pentru prima dată în ziua de 15 august 1902, Ziua Marinei Române a ajuns anul acesta la cea de-a 120-a aniversare. De la un an la altul, sărbătoarea atrage tot mai multi turiști pe faleza din Contanța, dar și în alte orașe-port. 

La Constanța, programul activităților dedicate sărbătoririi Zilei Marinei Române va debuta cu o expoziție de fotografie care prezintă aspecte din timpul activităților de instrucție și misiunilor executate de marinarii militari.

Sâmbătă, în portul militar Constanța, publicul este invitat la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, dar și standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ. Tot acolo va fi și un spațiu în care amatorii vor putea participa la bătălii navale virtuale.

Marinarii militari vor desfășura duminică, la Monumentul Marinarilor Români din Constanța, o ceremonie militară și religioasă, pentru a aduce un omagiu celor care au pierit în adâncurile mărilor și oceanelor.

În prima parte a zilei de luni, după defilarea aviației, Zeul Neptun își va face apariția, în jurul orei 10.55, însoțit de alaiul său, și va da startul jocurilor și concursurilor marinărești, la care vizitatorii vor fi invitați să participe.

Mai multe articole despre:
Ziua Marinei pregatiri Ziua Marinei constanta