MENIU

Prefectura Capitalei, după depășirea pragului de 6 la mia de locuitori: Deocamdată nu se întâmplă nimic

Sursa foto: Pixabay

Prefectura Capitalei a declarat, miercuri, că, după depășirea pragului de 6 la mia de locuitori, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) va trebui să se convoace în maximum 48 de ore și să dispună măsurile care se impun.

„Imediat cum am ajuns la această incidență, deocamdată nu se întâmplă nimic pentru că DSP va trebui să vină în 24 de ore cu o analiză și cu propuneri, iar în maximum 48 de ore Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va trebui să se convoace și să constate această incidență, și evident să pună în aplicare, să dispună măsurile care se impun, evident în baza analizei propuse de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București”, a declarat Mariana Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei, la un post TV.

Rata de incidență Covid a ajuns, miercuri, la 6,33 în Capitală, anunță Direcția de Sănătate Publică București. 

Potrivit reglementărilor, în situația în care incidența cazurilor COVID-19 trece de 6 la mie, școlile intră în sistem online.

De asemenea, se instituie carantina de noapte în weekend. Este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-05.00.

Carantina nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. 

Totodată, în localitățile cu rata de infectare între 6 și 7,5 la mie magazinele se închid, în weekend, de la ora 18.00.

În urmă cu o zi, aceasta era de 5,57, în București.

Acum o lună, pe 29 august, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 0,74 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Mai multe articole despre:
rata infectare prefectura capitalei cmbsu dsp