MENIU

Prefectul de Ilfov, despre căminele groazei: Au fost controlate, s-a cerut închiderea lor. Nu e PROBLEMA mea că nu s-au închis!

Reacție surprinzătoare a prefectului de Ilfov, în exclusivitate la Realitatea Plus, despre situația din căminele groazei. Simona Neculae a afirmat că s-au făcut mai multe controale și administratorii au fost înștiințați că acele centre trebuie închise, dar nu este PROBLEMA EI să explice de ce nu s-a întâmplat acest lucru.

Într-o intervenție telefonică în direct la Realitatea Plus, prefectul Simona Neculae a precizat că nu i se pare corect să se sugereze că nimeni nu a controlat căminele.

 

"Organele cu competențe în această direcție au fost în control si s-au decis măsuri de remediere a deficiențelor. Au fost Agenția Județeană de Inspecție socială, Direcția de Sănătate Publică, Comisariatul pentru protecția Consumatorului Ilfov și toate au constatat că nu sunt respectate standardele minime de calitate si s-au dispus măsuri. O parte din acestea au vizat și închiderea unităților respective", a explicat prefectul de Ilfov, în direct la Realitatea Plus.

Prefect: Controalele au fost făcute înainte să apară în presă dezvăluirile legate de căminele pentru bătrâni

Cu toate acesta, reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că respectivele cămine au continuat să funcționeze, cu toate că ar fi trebuit să fie închise.

Întrebare: Dar căminele funcționau în continuare?

Prefect: Bineînțeles, deoarece conducătorii acestor furnizori de servicii sociale au încălcat atât legea atât civil, cât și penal. Nu au fost respectate măsurile impuse de către organele de control.

Întrebare: Deci dumnevoastră spuneți că instituțiile de control au făcut inspecții, au decis închiderea acestor centre, însă acestea au continuat să funcționeze?

Prefect: Da, bineînțeles, pentru că nu au fost respectate măsurile impuse de către organele de control. De aceea administratorii acestor centre sunt cercetați penal, în prezent.

Întrebare: Dacă se știa că aceste centre trebuie închise, dar administratorii nu au făcut acest lucru, de ce nu au fost luate măsuri suplimentare?

Prefect: Asta nu este PROBLEMA MEA și nu vă pot răspunde. Întrebați-i pe cei care instrumentează dosarele penale.

Întrebare: Adică organele de control au făcut niște inspecții, au întocmit niște hârtii și s-au spălat pe mâni?

Prefect: Nu așa se pune problema. LA REVEDERE!

 

Citește și:

Căminele groazei din Ilfov. STENOGRAME BOMBĂ: cum funcționau centrele doar pe hârtie, fără acte reale - Șocant cine făcea legea

Mai multe articole despre:
caminele groazei prefect ilfov camine batrani