MENIU

Prefectul Capitalei anunță când se va lua o decizie în privința noilor RESTRICȚII din București: „Există și discuția privind CARANTINA pe masă”

Alin Stoica / Inquam Photos - Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marți seara, că până la sfârșitul săptămânii ar urma să fie luată o decizie în privința carantinării Bucureștiului.

„Ne apropiem de o decizie, se discută în toate forurile interesate. Bucureștiul este o zonă foarte importantă pentru România și orice fel de măsură este supervizată de Guvern.

Dacă este nevoie de măsuri ferme pentru a proteja sănătatea oamenilor, există și această discuție pe masă privind carantina, dar probabil că avem și alte instrumente”, a declarat Alin Stoica marți seară, la un post TV.

„Orice măsură care ar fi luată trebuie gândită pe o zonă care să acopere inclusiv localitățile limitrofe, care sunt lipite de București. Trebuie gândite măsurile pe toată acea zonă urbană, ca să fie ușor de implementat și să fie și eficient”, a mai spus prefectul.

Referitor la propunerile celor de la Direcția de Sănătate Publică, Alin Stoica a declarat: „Am văzut propunerile DSP. Cele mai multe se aplică și azi. Unele nu au la bază un calcul. Dacă ne uităm la magazinele comerciale se spune de 4 metri. Nu am văzut în spate niște date, o analiză. Măsurile pe care le ia decidentul trebuie luate pe date, pe cât mai multe date”.

Mai multe articole despre:
alin stoica prefect al capitalei restrictii