MENIU

Prefectul Capitalei a cerut revocarea de URGENȚĂ a restricțiilor luate în Sectorul 5! Dispoziția primarului Piedone este NELEGALĂ - Reacția Primăriei

Prefectul Capitalei - Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a informat miercuri că este „nelegală" dispoziţia primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, privind reducerea programului unor agenţi economici şi, ca urmare, i-a cerut să o revoce de urgență.

Prefectura Capitalei i-a trimis primarului Sectorului 5 un document prin care îi cere să revoce urgent această dispoziţie, amintind că Guvernul a emis pe 10 martie hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând din 14 martie care prevede că programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise publice şi/sau private este 5,00 - 21,00.

„Instituția Prefectului - Municipiul București informează că astăzi, 24 martie 2021, prefectul municipiului București a solicitat primarului Sectorului 5 revocarea de urgență a Dispoziției nr. 2.269/24.03.2021 privind stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu virusul  SARS - Cov-2 pe raza Sectorului 5 în perioada 25.03.2021 -11.04.2021. 
Menționăm că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului  București pentru Situații de Urgență își desfășoară activitatea în sistem integrat și cu respectarea principiului operativității, conlucrării active și subordonării ierarhice, consacrat de art. 3 lit. h) din O.U.G.nr. 21/2004 cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă.

Reacția primarului Sectorului 5

Primarul Cristian Popescu Piedone a transmis, miercuri, că dispoziţia pe care a dat-o privind reducerea programului unor agenţi economici a cărei revocare o cere Prefectura Capitalei are la bază prevederi din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, care îi conferă atribuţii referitoare la serviciile publice de interes local asigurate cetăţenilor.

Într-un document adresat Prefecturii Capitalei, Primăria Sectorului 5 menţionează că, la nivelul acestei zone administrativ-teritoriale, a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, care a adoptat măsurile stabilite prin dispoziţia primarului Cristian Popescu Piedone.

Potrivit sursei citate, intervalul orar stabilit prin dispoziţia primarului Sectorului 5 este în concordanţă cu prevederile HG nr. 293/10 martie 2021 privind obligaţia pentru agenţii economici de a-şi organiza activitatea între orele 5,00 - 21,00. Intervalul 7,00 - 19,00 din dispoziţia primarului se încadrează în orarul stabilit de Guvern, explică Primăria Sectorului 5.

Măsurile stabilite prin dispoziţia primarului Cristian Popescu Piedone se aplică agenţilor economici, pieţelor agroalimentare şi locurilor de joacă de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 5, în scopul evitării măsurii de carantinare a municipiului Bucureşti.

Popescu Piedone fură startul restricțiilor. Ce program vor avea piețele și magazinele din sectorul 5 - Reacția Prefecturii Capitalei

Mai multe articole despre:
prefectura capitalei prefect sectorul 5 masuri