MENIU

Predoiu ar fi beneficiat de mita primită de George Scutaru în 2008. PSD ii cere demisia din PNL

PSD i-a cerut demisia lui Catalin Predoiu din functiile politice detinute in PNL in urma dezvaluirilor referitoare la sustinerea campaniei sale electorale din 2008 din Buzau, pentru care George Scutaru este urmarit penal, scrie hotnews.ro.

Update 15.30. Cătălin Predoiu a transmis un scurt răspuns în care respinge atacul PSD: ”Resping categoric insinuarile calomnioase si solicitarea obraznica a PSD”. 

Ce sustine PSD in comunicatul de presa transmis vineri:

"Astazi, fostul parlamentar PNL si consilier prezidential, George Scutaru, a intrat in atentia procurorilor anti-coruptie, pentru modul in care a finantat campania din Buzau, in anul 2008. Conform procurorilor DNA, exista suspiciuni ca respectiva campanie electorala a fost finantata din mita.
PSD reaminteste ca unul dintre candidatii PNL la Buzau, in 2008, a fost nimeni altul decat Catalin Predoiu, cel care detine astazi functia de prim-vicepresedinte al PNL.
PSD solicita acestuia demisia din functia politica detinuta si asumarea participarii la o campanie electorala finantata din coruptie.

De asemenea, PSD ii solicita acestuia sa raspunda pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorala". 

Directia Nationala Anticoruptie a demarat urmarirea penala a lui George Scutaru, fost consilier, pentru scurta vreme, al actualului presedinte Klaus Iohannis. Scutaru, pus sub control judiciar pentru 60 de zile, este acuzat de complicitate la luare de mita si spalarea banilor. In ordonanta procurorilor se arata ca exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala - denuntator in aceasta cauza - a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

 Mai multe pe hotnews.ro