MENIU

PREDICA TULBURĂTOARE ţinută de stareţul Mănăstirii Petru-Vodă: "WWW înseamnă 666"

Predica a fost postată pe site-ul Mănăstirii Petru-Vodă

Părintele Hariton Negru, stareţul Mănastirii Petru-Vodă, vorbeşte într-o predică postată pe site-ul lăcaşului despre preţul plătit Satanei de fiecare persoană care accesează Internetul: "a scrie "www", care într-o anume numerologie înseamnă 666, a face acest compromis pentru a cunoaşte un lucru sau altul sau pentru înlesnirea comunicării, nu este oare un gest potrivnic sfintei cruci?", spus părintele.

"Pacatul se raporteaza la doua puteri sufletesti: puterea libertatii vointei si puterea intelegatoare sau cuvantatoare, sau de cunoastere, prin urmare pacatul fara voie si fara stiinta e tot pacat, chiar daca e canonisit mai usor, si lesne de iertat la Dumnezeu. Diferenta dintre actele respective este doar gradul de consimtire a omului cu satana, scrie hotnews.ro.

De pilda, un grad mai mic este a intra pe internet, a scrie: www. care intr-o anume numerologie inseamna 666, si a face acest compromis pentru a cunoaste un lucru sau altul, sau pentru inlesnirea comunicarii. Gestul pare insignifiant, dar el e facut de toti oamenii care intra pe internet. Nu este oare un gest potrivnic sfintei cruci, pe care credinciosul o face inaintea oricarui lucru bun, sau inainte de intrarea in sfanta biserica?

A intra pe internet cere acest mic obol satanei, a scrie numarul numelui fiarei, spre a intra in capistea virtuala a ei. Acest compromis pus ca obligatie sociala este o sfidare a sfinteniei sufletului crestin, si totusi, avand credinta ca harul lui Dumnezeu il va feri de intepatura scorpiei si de veninul aspidei, crestinul nu considera ca savarseste o impietate tiparind numarul de intrare pe internet, si nici nu i se socoteste lepadare, de ce? - pentru ca nu se identifica pe sine cu acel numar", pe site-ul manastirii intr-o postare in care este abordata din nou problema pasapoartelor biometrice si "lepadarea de Hristos", a spus în predica sa Părintele Hariton Negru, stareţul Mănastirii Petru-Vodă

Citeşte mai mult pe hotnews.ro.