MENIU

Precizări despre decesul SUSPECT al bărbatului din Gorj produs după vaccinare

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat, joi, concluziile verificărilor Direcției de Sănătate Publică privind cazul bărbatului de 47 de ani, din Târgu Jiu, care a decedat la o zi după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. 

Înainte de a i se administra doza de vaccin, în urma triajului medical nu au fost identificate probleme cronice de sănătate. Bărbatul a suferit un stop cardio-respirator a doua zi, în 1 martie, la serviciu.

Investigaţiile medicale au evidenţiat ”modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, transmite CNCAV.

Redăm în continuare comunicatul Comitetului Național de Vaccinare: 
”Potrivit datelor transmise, astăzi, 4 martie a.c., către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în cursul zilei de 28 februarie a.c., persoana respectivă s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca.
În urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.
A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situație care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanță.
Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins.”

Potrivit Realitatea Plus, bărbatul era fratele unui cunoscut medic din Gorj și lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor din județ.