MENIU

Președintele sârb, Aleksandar Vucic: Serbia este un partener de încredere al Rusiei

Președintele sârb, Aleksandar Vucic: Serbia este un partener de încredere al Rusiei

Serbia este un partener de încredere al Federaţiei Ruse şi îşi respectă ferm promisiunile făcute, a declarat preşedintele sârb Aleksandar Vucic într-un interviu acordat miercuri, în exclusivitate, agenţiei de presă oficiale ruse TASS cu ocazia vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin, joi, la Belgrad, transmite Agerpres.

"Eu aşa gândesc şi aşa acţionez şi nu mint – chiar dacă unora s-ar putea să nu le placă – când spun că noi suntem un partener de încredere al Rusiei. Când îi spun preşedintelui Putin ‘da’, înseamnă că noi aşa vom şi face. Şi când spun la Washington şi Bruxelles că Serbia nu va institui sancţiuni împotriva Rusiei, acesta este adevărul pur şi un lucru corect", a afirmat Vucic.

Potrivit lui, preşedintele Vladimir Putin se bucură de multă popularitate în Serbia. "Cred că cel mai mare număr de oameni din ultimii 20 de ani va ieşi în stradă să-l întâmpine pe preşedintele rus, oamenii vor veni doar să-l vadă", a spus liderul de la Belgrad, în contextul în care o asociaţie sârbă necunoscută a lansat un apel la un marş în onoarea preşedintelui rus Vladimir Putin joi, cu ocazia vizitei oficiale a acestuia la Belgrad. Potrivit opoziţiei, este vorba despre o iniţiativă a lui Aleksandar Vucic, care doreşte o demonstraţie de forţă a simpatizanţilor săi pe fondul protestelor de contestare a regimului său, conform AFP.

Mai multe articole despre:
Rusia preşedinte Aleksandar Vucic Serboa