MENIU

Președintele ANPC, despre brânza cu E.Coli din Argeș: Dacă a fost ambalată, vina e a producătorului

Consumatorii trimit la ANPC o mulțime de plângeri legate de calitatea produselor alimentare, dar acestea sunt direcționate către ANSVSA. Cazul alimentelor din Argeș în care s-a descoperit bacteria E.Coli a fost, însă, discutat și la Protecția Consumatorului, afirmă directorul acesteia, Marcel Pandelică, în cadrul emisiunii ”Realitatea pe Net”, moderată de Costi Rogozanu.

Cu toate că este în principal de competența ANSVSA, la nivelul ANPC s-a discutat și cazul brânzei de vaci produse la fabrica din Brădet și a cărnii de pui în care a fost depistată bacteria E.Coli ce putea fi cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, susține președintele ANPC, Marcel Pandelică, la emisiunea ”Realitatea pe Net”.

”Noi avem in fiecare dimineață de marți o ședință operativă. Chiar astăzi am discutat despre acest caz. Vom urmări dacă aceste produse mai pot fi găsite pe raft. Depinde dacă produsul a fost ambalat sau nu. Daca a fost ambalat, așa cum am înțeles, vina se duce spre producător”, a mai declarat Pandelică.

În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit, luni, E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală. Acestea ar putea fi motivul pentru care zeci de bebeluși din Argeș s-au îmbolnăvit grav în ultima lună, însă legătura produselor cu acest caz nu a fost confirmată.

Mai multe articole despre:
ANSVSA ANPC pandelica