MENIU

Prăjitură "Noaptea de Paşte". Un desert special şi delicios pentru Sfintele Paşti

prajituri de pasti deosebite, prajituri de pasti 2017, prajituri de pasti de casa,prajituri de paste 2017, prajitura noaptea de paste

Prăjitură de PAŞTE. Prăjitură "Noaptea de Paşte" este o adaptare după reţeta prăjiturii Regina Maria, o prăjitură ce merită să o puneţi pe lista voastră cu reţete de prăjituri pentru Paşti.

Prăjitură de PAŞTE. Prăjitură "Noaptea de Paşte". Ingrediente prăjitură de Paşte:

Pentru blatul cu vanilie:

4 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri ulei
4 linguri făină
un vârf linguriţă praf de copt
esenţă de vanilie

Pentru blatul cu nucă:

5 albuşuri
5 linguri zahăr
5 linguri nuca măcinată
5 linguri pesmet de biscuiţi
2 picături esenţă de migdale
Pentru crema:
5 gălbenuşuri
100 g zahăr pudra
2 linguri amidon
400 ml lapte
200 g ciocolată
200 g unt

Prăjitură de PAŞTE. Prăjitură "Noaptea de Paşte". Mod de preparare

Blat cu vanilie:

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se mixează până obţinem o spumă densă şi lucioasă. Gălbenuşurile frecate cu ulei şi esenţă de vanilie le turnam peste albuşuri şi mixăm uşor. La sfârşit, încorporăm făină amestecată cu praful de copt, amestecând uşor cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus.

Turnam compoziţia în tavă (40/28 cm) tapetata cu hârtie de copt şi dăm la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tavă, îl punem pe un grătar şi-l lăsăm la răcit cu tot cu hârtia de copt.

Blat cu nucă:

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se mixează bine până obţinem o spumă lucioasă ce se ţine bine de paletele mixerului şi face ţepi la atingere. Adăugăm esenţă de migdale, nuca măcinată şi pesmetul şi amestecăm uşor cu o spatulă cu mişcări de jos în sus.

Compoziţia o turnam în tavă (40/28 cm) tapetata cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, în funcţie de cuptor. Se pune la răcit pe un grătar, cu tot cu hârtia de copt.

Cremă cu ciocolată:

Gălbenuşurile, zahărul şi amidonul se amestecă bine, până se obţine o crema omogenă. Turnam laptele puţin câte puţin amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Punem vasul pe foc mic şi amestecând continuu cu un tel se fierbe compoziţia până se îngroaşă, că o budincă. În crema fierbinte punem ciocolată ruptă bucăţele şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă bine până la omogenizare. Dăm vasul deoparte, lăsăm puţin să se răcorească, apoi dăm la rece.

Cum se prepară crema de ciocolată

În tavă în care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentară punem blatul cu vanilie, de pe care am scos mai întâi hârtia de copt. Punem jumătate din cantitatea de crema în strat uniform. Peste crema punem blatul cu nuca (cu hârtia de copt în sus) . Scoatem hârtia de copt cu atenţie şi acoperim cu restul de crema. Dăm la rece pentru câteva ore. A două zi se taie foarte bine şi frumos.

Sursa: culinar.ro