MENIU

Aresări la IML Iași. Zeci de certificate medico-legale false vândute pe câteva mii de euro

Un scandal major a izbucnit la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, unde procurorii au dispus arestarea preventivă a unui bărbat acuzat că a pretins sume considerabile de bani pentru a facilita obținerea de certificate medico-legale false. 

Tribunalul Iași a aprobat, miercuri, cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, arestându-l pe inculpatul C.E., cunoscut sub numele de „G.”, pentru o perioadă de 30 de zile.

Ce au anunțat anchetatorii

Conform anchetatorilor, pe 30 iulie, C.E. a solicitat suma de 500 de euro de la un martor denunțător, F.B., lăsându-l să creadă că are influență asupra personalului medical de la IML Iași. Scopul acestei sume era de a obține un certificat medico-legal care să ateste un număr mai mare de zile de îngrijire medicală decât cele 25-30 stabilite inițial.

Mai mult, în toamna anului 2023, după un incident rutier din 17 octombrie, C.E. a pretins și a obținut, în patru tranșe, o sumă totală de 2.900 de euro de la alt martor denunțător, V.B.I. Acesta a fost convins că inculpatul poate interveni pentru a obține un raport de expertiză medico-legală care să estimeze retroactiv alcoolemia la o valoare mai mică decât cea inițială. Analizele efectuate de IML Iași au arătat valori de 2,64 g ‰ și 2,51 g ‰ în două probe diferite.

Cazul este în continuare în atenția autorităților, iar cercetările continuă pentru a stabili amploarea implicării altor persoane în aceste activități ilegale.