MENIU

Prăbușirea leului, de neoprit. Moneda națională se ține de un fir de ață

Curs valutar

BNR a anunțat, joi, un curs în creștere cu 0,02 pentru euro în raport cu euro, cotația oprindu-se pe munchia unui nou maxim istoric.

Cursul oficial anunțat joi de BNR este de 4,7640 lei/euro, la doar 0,08 bani sub anteriorul maxim istoric atins de euro în 25 ianuarie - 4,7648 lei/euro.

Leul s-a depreciat și în raport cu francul elvețian, acesta din urmă fiind cotat joi de 4,1946 lei. Moneda națională s-a întărit doar în fața dolarului: cursul anunțat azi de BNR este 4,2131 lei/dolar.

În cursul dimineții, moneda euro a depășit chiar pragul de 4,77 lei pe piața interbancară, conform datelor prezentate de Realitatea Financiara.

Euro a fost cotat miercuri la 4.7632, în creștere cu 0,13 la sută față de ziua anterioară și s-a apropiat de cursul record stabilit în 25 ianuarie, când moneda europeană a ajuns la 4,7648 lei.

Deteriorarea masivă a cursului valutar în ultimele șase luni se datorează dezechilibrelor macroenonomice, explică specialiștii, în special agravării deficitului comercial și al celui de cont curent.

Românii plătesc practic factura, pe lângă scumpirile în lanț, pentru politica Guvernului de creșterea economică bazată strict pe consum.

Moneda euro explodează pe piața interbancară

 

 

Mai multe articole despre:
BNR curs valutar curs euro