MENIU

Povestea medicului care face naveta de 30 de ani pentru a ajuta pacienții

Sursa foto: Pixabay

De 30 de ani, face zilnic naveta între București și o comună din Teleorman pentru a ajuta pacienții care nu se pot deplasa pe distanțe lungi. Este povestea unui medic care a ales să rămână în mediul rural din cauza deficitului de personal. Mihaela Pop are doar 800 de pacienți, spre deosebire ceilalți colegi ai săi, care au mii de pacienți pe liste. Medicul spune că și-a dorit să se ocupe de oameni așa cum merită. 

„Fac din ‘90 naveta cu mașina mea, fac din 2005, de când mi-am luat permisul. Dus-întors în zilele bune, frumoase, normale, ca să zic așa, fac 4 ore în zilele rele.

Dacă vrem să avem medici în comunele astea, trebuie să plătim mai bine, nu să-i forțăm să aibă o listă de 4000 de asigurați, să aibă și ei din ce să trăiască. Că dacă așa intră, dă cardul, bagă cardul, scrie rețeta, haide pa! Mai vii peste 2 luni. Nu, nu ai timp, să-l vezi pe ăla, să te uitți în ochii lui de ce vrea la Oftalmologie”, mărturisește medicul, potrivit hotnews.ro.

Oamenii din comună spun că de peste 20 de ani sunt pacienții medicului și sunt foarte mulțumiți.

„Este un lucru foarte bun, pentru că noi nu avem alt mijloc de transport să ne deplasam la o unitate medical, pentru noi este un beneficiu. Sperăm să avem în continuare, să nu rămânem fără medic în comună, pentru că e foarte greu”, spune o pacientă.

„Suntem foarte norocoși că o avem pe doamna doctor. Când o pleca dumneaei, nimeni nu mai vine pentru ca e o poziție foarte rea. Dacă pleacă dânsa, suntem în aer. Trebuie să mergem în comunele învecinate. Cine are mașină poate să meargă, dar cine nu… Așteptăm să vină salvarea, daca vine”, mai spune un alt pacient.

Mai multe articole despre:
medic naveta teleorman bucuresti