MENIU

POVESTEA IMPRESIONANTĂ a unei premiante

POVESTEA IMPRESIONANTĂ a unei premiante

Georgiana Vlad, o fetiţă de 11 ani din Răşinari, are numai premiul I la şcoală şi carnetul plin de „foarte bine“, chiar dacă îşi duce viaţa în condiţii extrem de modeste. O creşte bunica în vârstă de 78 de ani, într-o locuinţă de nici 20 de metri pătraţi.

Crăciunul ei ar fi putut fi frumos, ca al oricărui copil care încheie semestrul cu foarte bine, pe toată linia. Doar că, după ce culege laudele de la şcoală, povestea Georgianei se rupe într-un hohot surd de plâns, într-o cameră cât o cutie de chibrituri, plină de icoane şi de amintiri care îţi frâng inima.
 
”Copila asta am crescut-o de la 1 an, e ca şi copilul meu”, spune bunica, cu lacrimi în ochii senini, în care s-a oprit, preţ de-o clipă, speranţa. Dobra Vlad are 78 de ani şi chipul blând din poveştile cu bunici frumoşi.
 
Despre mama Georgianei vorbeşte puţin. Doar că a abandonat-o de mică, nu mai ştie nici anii de când n-a mai văzut-o. Şi s-ar fi descurcat, poate, altfel, dacă fiul ei, care şi-a iubit copilul mai mult decît orice pe lume, n-ar fi fost răpus, în urmă cu 3 ani, de-un cancer care a evoluat extrem de repede. Acolo, lângă un sicriu în care şi-a îngropat şi o parte din suflet, bunica şi-a promis că va rămâne lângă minunea cu păr blond atâta timp cât Dumnezeu o va ţine în viaţă.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro
Mai multe articole despre:
şcoală fetiţă premianta